Care sunt beneficiile uleiurilor esențiale?

Stres și anxietate

Câteva studii de specialitate ne arată că folosirea frecventă a uleiurilor esențiale de calitate poate ajuta la diminiuarea simptomelor de stres și anxietate.

Mai mult de 40% din pacienții care au incercat aromaterapia pe bază de uleiuri esențiale, au afirmat că simptomele lor au fost semnificativ reduse. Mulți specialiști cred că acest lucru este posibil datorită esențelor puternice care au un efect direct asupra creierului.

Migrene

Când vine vorba despre durerile de cap, uleiurile esențiale din plante precum mușețelul, lavanda sau semințe de susan pot avea un efect relaxant. Iar în consecință, intensitatea migrenelor se poate reduce semnificativ.

Desigur, sunt necesare numeroase studii de specialitate pentru a dovedi acest lucru. Insă, având in vedere părerile pacienților care suferă de dureri cronice, putem spune cu incredere că uleiurile esențiale pot avea un efect benefic.

Insomnie

În caz că nu știai deja, mirosul de lavandă sau de lămâiță poate invăța creierul despre când este momentul de relaxare și somn.

Astfel, dacă miroși un ulei esențial de lavandă inainte de ora de culcare, vei observa că tensiunea din corp va fi redusă, iar tu vei reuși să adormi mult mai ușor.